Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1651 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Vetemjöl 2.5 dl 32%
Grahamsmjöl 1.8 dl 21%
Havrekli 0.2 dl 2%
Bakpulver 1.5 tsk 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Oliver svarta kärnfria 8.0 styck 2%
Fetaost 50.0 gram 9%
Ägg 1.5 styck 6%
Filmjölk 0.8 dl 3%
Olivolja 0.5 dl 23%
Spenat färsk 50.0 gram 1%
Vattenreduktion bröd -1.0 dl -0%
Kockskolan:
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Blanda mjöl med havrekli, bakpulver och lite salt i en bunke. Grovhacka oliver och lägg i bunken. Smula ner fetaost.
- Vispa ägg poröst i en annan bunke. Blanda med filmjölk, olja och spenatblad. Blanda detta med mjölblandningen. Fördela i stora muffinsformar.
- Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa
Liknande recept som Matiga muffins med oliver, fetaost och spenat
-
Yoghurtlimpa, filmjölksbröd grundrecept
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Ulrika
-
Saftigt yoghurtbröd med jäst
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havrelimpa med lingon och valnötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lisa
-
Busenkel frukt- och frölimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Frukt- och nötbröd
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Ljus kavring med filmjölk
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yoghurtlimpa med chiafrön
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Mörkt filmjölksbröd
Tid: 1 tim 50 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Hästlimpa, hästbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan