Matiga muffins med oliver, fetaost och spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matiga muffins med oliver, fetaost och spenat

Lägg till ingredienser

Antal stora muffins: 4

Vetemjöl

2.5 

dl

Grahamsmjöl

1.8 

dl

Havrekli

0.2 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Oliver svarta kärnfria

8.0 

styck

Fetaost

50.0 

gram

Ägg

1.5 

styck

Filmjölk

0.8 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Spenat färsk

50.0 

gram

Muffinsformar (stora)

 

 

Vattenreduktion bröd

-1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1651 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 125 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 32%

Grahamsmjöl 1.8 dl 21%

Havrekli 0.2 dl 2%

Bakpulver 1.5 tsk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Oliver svarta kärnfria 8.0 styck 2%

Fetaost 50.0 gram 9%

Ägg 1.5 styck 6%

Filmjölk 0.8 dl 3%

Olivolja 0.5 dl 23%

Spenat färsk 50.0 gram 1%

Muffinsformar (stora) %

Vattenreduktion bröd -1.0 dl -0%

 

Kockskolan:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Blanda mjöl med havrekli, bakpulver och lite salt i en bunke. Grovhacka oliver och lägg i bunken. Smula ner fetaost.
  3. Vispa ägg poröst i en annan bunke. Blanda med filmjölk, olja och spenatblad. Blanda detta med mjölblandningen. Fördela i stora muffinsformar.
  4. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Matiga muffins med oliver, fetaost och spenat