Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé utan skinn

600.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Fänkål

0.5 

styck

Parmesan

100.0 

gram

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Creme fraiche

2.0 

msk

Timjan färsk

0.5 

kruka

Citronpeppar

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Mangoldskott

85.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 430 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 600.0 gram 37%

Olivolja 4.0 msk 15%

Fänkål 0.5 styck 1%

Parmesan 100.0 gram 12%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Creme fraiche 2.0 msk 3%

Timjan färsk 0.5 kruka 0%

Citronpeppar 1.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Mangoldskott 85.0 gram 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 30%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Ansa chilifrukt, ta bort kärnor. Skär laxen i portionsbitar. Lägg laxen i smord ungsform.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Grovskär fänkål och parmesan. Lägg detta i matmixer. Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt. Mixa till slät massa.
  5. Fördela mixet på laxbitarna. Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.
  6. Lägg upp laxen på en mangoldbädd. Servera med ris och citronklyfta.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé