Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 600.0 gram 37%
Olivolja 4.0 msk 15%
Fänkål 0.5 styck 1%
Parmesan 100.0 gram 12%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Creme fraiche 2.0 msk 3%
Timjan färsk 0.5 kruka 0%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Mangoldskott 85.0 gram 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 30%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa chilifrukt, ta bort kärnor. Skär laxen i portionsbitar. Lägg laxen i smord ungsform.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Grovskär fänkål och parmesan. Lägg detta i matmixer. Tillsätt chili, crème fraiche, timjan, citronpeppar och salt. Mixa till slät massa.
- Fördela mixet på laxbitarna. Sätt in i ugnen i cirka 8 minuter.
- Lägg upp laxen på en mangoldbädd. Servera med ris och citronklyfta.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Fänkåls- och parmaöverbakad laxfilé
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan