Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1309 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvlägg utan ben 800.0 gram 60%
Matfett till stekning 2.0 msk 15%
Gul lök 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Trattkantareller 5.0 dl 2%
Champinjoner färska 5.0 styck 2%
Torrt vitt vin 2.0 dl 11%
Vatten 1.5 dl 0%
Grönsaksfond konc. 5.0 msk 16%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 2%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
- Hetta upp smör i en stor gryta och stek köttet hastigt på högsta värme tills det får en fin färg. Rör om. Lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs det i grytan på medelhög värme.
Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten+fond, kryddor och tomatpuré. - Koka på svag värme i ca 1,5 timme.
Strö över hackad persilja mot slutet. - Tillred tillbehör.
Kockens kommentar
Osso buco är en klassiskt italiensk rätt vanligtvis av kalvlägg (osso = ben/lägg), men kan även vara från annat djur till exempel lamm.
PASSAR TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Osso buco ā la Petter - köttgryta av kalvlägg
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan