Alspånsrökt lax (buffémat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Alspånsrökt lax (buffémat)

Lägg till ingredienser

Antal bufféportioner: 20

Lax hel urtagen

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Alspån

3.0 

dl

Aluminiumfolie

 

 

Grillkol/briketter

 

 

Grill med lock >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Herrgårds Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 176

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax hel urtagen 1.0 styck 100%

Salt och peppar 0%

Alspån 3.0 dl %

Aluminiumfolie %

Grillkol/briketter %

Grill med lock > %

Tillagning (30 min )

  1. Tänd grillen i god tid.

  2. Salta och peppra laxen.

  3. Använd 1 meter folie.
    Strö alspån längs ena kanten.
    Vik folien över alspånen lika brett som laxen.
    Stick små hål i alspånsdelen.
    Lägg på laxen.
    Vik över och förslut med resterande folie.
    Var noga med att paketet blir tätt.
    Ta mer folie om så behövs.

  4. Lägg paketet på grillen. Stäng locket.
    Laxen är färdig efter cirka 20 minuter.
    Servera laxen varm eller kall.

Passar till

Fraiche dillcrème

Quinoasallad med feta

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Alspånsrökt lax (buffémat)