Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2387 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrillfilé varmrökt 600.0 gram 76%
Ättiksgurka konserv 8.0 styck 5%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%
Knipplök utan blast 2.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Dill 1.0 knippe 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Dela gurkor. Finhacka chili. Skär det gröna på knipplök i fina ringar. Skär det vita i halvmånar.
- Smält smör. Lägg ner gurkan och värm den i smöret. Tillsätt chili och lök. Pressa i citron.
- Värm makrill lätt i micro.
- Lägg upp gurkan. Skeda över smöret. Garnera med dill.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Rökt makrill med primörgurka
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan