Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 1.0 styck 89%
Strösocker 0.5 dl 9%
Salt 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Dill 1.0 knippe 1%
Peppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Laxen kan vara färsk eller fryst.
Se kommentar. Tina fryst fisk. - Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.
Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av.
Strö över rivet citronskal. - Finhacka dill och strö den över fisken.
Låt stå ca 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Läs mer > klicka på Rå fisk i ingredienslistan.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Snabbgravad lax (till buffé)
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan