Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1461 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Regnbågslax hel 2.0 styck 79%
Fläderblommor 20.0 knippen Äts ej
eller:
Fläderblomssaft (konc.) 1.0 dl Äts ej
Vatten 2.0 liter Äts ej
Rödlök 1.0 styck Äts ej
Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej
Salt 2.0 msk Äts ej
Mezeyoghurt 2.0 dl 20%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Dill 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Filea fisk eller låt fiskhandlaren göra det. Skala och skiva rödlök. Riv skal från citron.
- Koka upp vatten. Pressa i citronen. Lägg fläder i en ugnsfast form. Placera fisken på. Slå på den varma vätskan. Lägg i rödlök. Sätt in i ugnen och låt stå i 5-8 minuter. Tag ut och låt kallna i lagen.
- Riv skalet på citron. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt och lite peppar.
- Lägg upp fisken på fat. Klicka ut lite yoghurt. Garnera med rödlöksringar och dillvippor.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan