Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 4

Regnbågslax hel

2.0 

styck

Fläderblommor

20.0 

knippen

eller:

 

Fläderblomssaft (konc.)

1.0 

dl

Vatten

2.0 

liter

Rödlök

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt

2.0 

msk

 

Mezeyoghurt

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Dill

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1461 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Regnbågslax hel 2.0 styck 79%

Fläderblommor 20.0 knippen Äts ej

eller: 

Fläderblomssaft (konc.) 1.0 dl Äts ej

Vatten 2.0 liter Äts ej

Rödlök 1.0 styck Äts ej

Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej

Salt 2.0 msk Äts ej

 

Mezeyoghurt 2.0 dl 20%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

 

Dill 0%

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C.

  2. Filea fisk eller låt fiskhandlaren göra det. Skala och skiva rödlök. Riv skal från citron.

  3. Koka upp vatten. Pressa i citronen. Lägg fläder i en ugnsfast form. Placera fisken på. Slå på den varma vätskan. Lägg i rödlök. Sätt in i ugnen och låt stå i 5-8 minuter. Tag ut och låt kallna i lagen.

  4. Riv skalet på citron. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt och lite peppar.

  5. Lägg upp fisken på fat. Klicka ut lite yoghurt. Garnera med rödlöksringar och dillvippor.

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt