Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 41%
Räkor skalade 150.0 gram 16%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Zucchini 0.5 styck 3%
Honungsmelon 0.5 styck 6%
Vindruvor 30.0 styck 32%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Skala räkor. Fintärna räkor och tonfisk. Finhacka chili. Tärna zucchini och honungsmelon.
- Pressa citron och lime över räkor och tonfisk. Låt stå i kylskåp 1 timme.
- Blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra lätt. Håll kyld fram till servering. Lägg upp i frostade glas.
Kockens kommentar
Fisken måste vara absolut pinfärsk. Säg till i fiskdisken att den ska användas till cheviche.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan