Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 1.2 kilo 88%
Vitpeppar hel 20.0 korn 0%
Dill 0.5 knippe 0%
Salt 0.5 dl 0%
Strösocker 0.5 dl 8%
Gin 4.0 cl 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 12 tim )
- Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.
- Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.
- Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Gingravad lax
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan