Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé färsk

1.2 

kilo

Vitpeppar hel

20.0 

korn

Dill

0.5 

knippe

Salt

0.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Gin

4.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Skåne Akvavit

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 343 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 1.2 kilo 88%

Vitpeppar hel 20.0 korn 0%

Dill 0.5 knippe 0%

Salt 0.5 dl 0%

Strösocker 0.5 dl 8%

Gin 4.0 cl 3%

Tillagning (15 min + 12 tim )

  1. Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.

  2. Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.

  3. Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Gingravad lax