Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömming urtagen 500.0 gram 18%
Dijonsenap ¤ 8.0 msk 5%
Dill finhackad 3.0 msk 0%
Grädde 3.0 dl 44%
Krossade tomater 300.0 gram 3%
Ströbröd 2.0 msk 3%
Smör till form 2.0 msk 8%
Färskpotatis med skal 0.8 kilo 19%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka dill. Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg ut strömmingfilléer på en bänk eller skärbräda. Torka av filéerna med hushållspapper. Bred senap på filéerna. Strö över dill. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg i formen.
- Blanda grädde och krossade tomater. Häll grädde över fisken. Strö över ströbröd. Gratinera i ugn cirka 40 minuter.
- Skrubba och koka potatis.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan