Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 32%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Creme fraiche 10.0 dl 98%
Dill 1.0 knippe 1%
Citronpeppar 3.0 tsk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Citronskal 1.0 styck 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 30 min )
- Skala vitlök. Riv citronskal.
- Mixa crème fraiche med dill, citronpeppar, vitlök, citronskal och salt.
- Ställ såsen kallt i 30 minuter.
Kockens kommentar
Passar till stekt eller inkokt fisk och som dippsås. Utmärkt på buffébordet.Passar till
Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤
Liknande recept som Enkel fräsch dillcrème
-
Parmesanskum (skumsås)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Världens näst godaste sås till torskrygg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Pepparrotsgrädde till kött och fisk
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel fräsch dillcrème
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel senapsgrädde till kött
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Enkel enbär- och timjancrème (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mild salviayoghurt
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räk- och romröra med chili
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan