Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoa gulvit 2.0 dl 15%
Quinoa röd 2.0 dl 15%
Svarta bönor konserv 100.0 gram 3%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Squash 1.5 styck 2%
Valnötskärnor 200.0 gram 33%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Fetaost 300.0 gram 22%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 3.0 msk 8%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj och koka quinoa enligt förpacning. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Kärna ur paprika och skär i långa strimlor. Skär squash på snedden i cm-tjocka skivor.
- Ringla lite olja på ugnsplåt(-ar) och bred ut squash och paprika. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills fin färg.
- Hetta upp en stekpanna. Lägg i valnötter och ringla över tamarisoja. Rör om med träslev tills sojan sugits upp av nötterna.
- Lägg upp quinoa på stort fat. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta lätt. Lägg på grönsaker och valnötter. Toppa med fetaostbitar.
Kockens kommentar
Passar även som tillbehör t.ex. till varmrökt lax. Dubbla i så fall portionsvikten. Fungerar som ensamrätt men då bör portionsvikten tre- eller fyrdubblas.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Quinoasallad med feta, valnötter
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan