Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 31%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rosmarin 8.0 kvistar Äts ej
Timjan 1.0 kruka Äts ej
Olivolja 3.0 msk 14%
Vispgrädde 4.0 dl 59%
Svart vinbärslikör 2.0 dl 25%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär ner rosmarin och timjan grovt.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rosmarin och timjan. Fräs tre minuter.
- Slå på likör, grädde och kycklingfond. Salta och peppra. Låt småputtra i tio minuter. Sila av örterna och häll upp i skål.
Kockens kommentar
Passar till kött och fågel.
Passar till
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel ljus vinbärssås
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan