Enkel ljus vinbärssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel ljus vinbärssås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Rosmarin

8.0 

kvistar

Timjan

1.0 

kruka

Olivolja

3.0 

msk

Vispgrädde

4.0 

dl

Svart vinbärslikör

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2435 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 31%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Rosmarin 8.0 kvistar Äts ej

Timjan 1.0 kruka Äts ej

Olivolja 3.0 msk 14%

Vispgrädde 4.0 dl 59%

Svart vinbärslikör 2.0 dl 25%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skär ner rosmarin och timjan grovt.
  2. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rosmarin och timjan. Fräs tre minuter.
  3. Slå på likör, grädde och kycklingfond. Salta och peppra. Låt småputtra i tio minuter. Sila av örterna och häll upp i skål.

Kockens kommentar

Passar till kött och fågel.

Passar till

Vinbärskyckling

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel ljus vinbärssås