Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2762 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 34%
Ingefära färsk 5.0 cm 1%
Chilifrukt röd 2.0 styck 1%
Vispgrädde 2.0 dl 26%
Söt/sweet chilisås 0.5 dl 4%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 32%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning. Förbered sallad.
- Skala och finhacka ingefära. Kärna ur och finhacka chili, blanda med ingefäran.
- Fördela hacket på kycklingfiléerna och lägg på ugnssäkert fat.
- Blanda grädde med chilisås och häll runt kycklingen. Salta och kör i ugn cirka 15 minuter.
- Servera med ris och sallad till.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Chili- och ingefärskyckling
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan