Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Ströbröd

2.0 

dl

Ägg

1.5 

styck

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Kapris

4.0 

msk

Citron juice+fruktkött

4.0 

skivor

Rucolasallat

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2663 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 475 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 44%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Ströbröd 2.0 dl 16%

Ägg 1.5 styck 4%

Smör till stekning 3.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 20%

Kapris 4.0 msk 1%

Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis. Tvätta sallat.

  2. Lägg kycklingen på fast underlag och helst med smörpapper under och ovanpå.
    Banka ut filéerna till 1/2-cm tjocka skivor med näven, klubba eller en kastrull.

  3. Blanda mjöl, lite salt och peppar på en tallrik.
    Häll upp ströbröd på en annan tallrik.
    Vispa upp ägg i en djup tallrik.

  4. Vänd skivorna i mjölet.
    Doppa dem i äggvispet.
    Vänd dem i ströbrödet.
    Låt helst vila en stund före tillagning.

  5. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme och stek kycklingen 1-2 minuter på var sida.

  6. Servera schnitzeln med kapris, citronskiva, potatis och sallat. 

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Kycklingschnitzel