Kryddig merguezgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddig merguezgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ingefära färsk

2.0 

cm

Tomater

8.0 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Merguez }

5.0 

styck

el. chorizokorv

 

 

Apetina 20% fett }

300.0 

gram

Rucolasallat

50.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1423 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Tomater 8.0 styck 10%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Merguez } 5.0 styck 35%

el. chorizokorv %

Apetina 20% fett } 300.0 gram 53%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka ingefära.
    Skär tomater i bitar.

  2. Lägg tomater, ingefära och sambal oelek i en matberedare/mixer. Mixa till jämn smet.
    Häll över i en kastrull och låt koka upp.

  3. Skiva korv.
    Häll bort spadet från Apertina.
    Tillsätt korv och Apertina i grytan.
    Låt småkoka i 5 minuter.
    Smaka av med salt.

  4. Grovskär rucola och blanda ner i grytan.
    Servera.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Kryddig merguezgryta