Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1423 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Tomater 8.0 styck 10%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Merguez } 5.0 styck 35%
Apetina 20% fett } 300.0 gram 53%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka ingefära.
Skär tomater i bitar. - Lägg tomater, ingefära och sambal oelek i en matberedare/mixer. Mixa till jämn smet.
Häll över i en kastrull och låt koka upp. - Skiva korv.
Häll bort spadet från Apertina.
Tillsätt korv och Apertina i grytan.
Låt småkoka i 5 minuter.
Smaka av med salt. - Grovskär rucola och blanda ner i grytan.
Servera.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Kryddig merguezgryta
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan