Pepprig sötpotatissoppa med feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepprig sötpotatissoppa med feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötpotatis

1.0 

kilo

Sichuanpeppar

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Vatten till soppa

1.5 

liter

Vegopulver (fond)

1.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Fetaost

200.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1544 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 596 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 1.0 kilo 43%

Sichuanpeppar 2.0 msk 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Olivolja 2.0 msk 15%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Vegopulver (fond) 1.0 msk 1%

el. buljongtärning 0%

Fetaost 200.0 gram 38%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och tärna sötpotatis. Mortla (krossa) sichuanpeppar. Riv skal från citron.
  2. Hetta upp olja i stor kastrull. Tillsätt sötpotatis sichuanpeppar och citronskal. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt vatten och vegopulver/tärning. Låt småkoka i 15 minuter.
  4. Pressa i saften av citron. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt.
  5. Häll upp och smula ner fetaost.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Pepprig sötpotatissoppa med feta