Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1068

GBR (GI) / port: 15
Recept: 4273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 200.0 gram 31%
Basilika 25.0 gram 0%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Olivolja 2.0 msk 5%
Cocktailtomater 12.0 styck 1%
Tillbehör:
Bulgur gryn 4.0 dl 26%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 9%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kärna ur paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Riv citronskal.
- Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem. Lägg åt sidan.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i stekpannan. Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna.
- Lägg över i matmixer den stekta vitlökspaprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.
- Häll lite olja i en ugnssäker form. Dela laxen i kuber och lägg i formen. Fördela hasselmixet på laxen. Lägg tomaterna bredvid. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.
- När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.
Kockens kommentar
Laxen passar att servera som förrätt utan bulgur, eller på ett buffébord.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Hasselsmörbakad laxfilé
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan