Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Äpple rött, syrligt 4.0 styck 7%
Ingefära inlagd (gari) 10.0 gram 0%
Müsli granola } 5.0 dl 30%
Smör normalsaltat 100.0 gram 24%
Vaniljglass 0.5 liter 29%
Pitahaya, drakfrukt 0.5 styck 1%
el. annan exotisk frukt Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Kärna ur och tärna äpplen. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp smör i panna på medelvärme. Lägg i äpple, ingefära och müsli. Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.
- Fördela äppelfräset i portionsglas. Toppa med vaniljkula och skivad frukt.
Kockens kommentar
Granola är en form av müsli bestående rostade veteflingor, nötter, honung m.m. t.ex ris och torkad frukt.
Fler recept inom Helstekt fläskfilémeny
Liknande recept som Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan