Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äpple rött, syrligt

4.0 

styck

Ingefära inlagd (gari)

10.0 

gram

Müsli granola }

5.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 

Vaniljglass

0.5 

liter

Pitahaya, drakfrukt

0.5 

styck

el. annan exotisk frukt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 320 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple rött, syrligt 4.0 styck 7%

Ingefära inlagd (gari) 10.0 gram 0%

Müsli granola } 5.0 dl 30%

Smör normalsaltat 100.0 gram 24%

 

Vaniljglass 0.5 liter 29%

Pitahaya, drakfrukt 0.5 styck 1%

el. annan exotisk frukt Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Kärna ur och tärna äpplen. Skala och finhacka ingefära.

  2. Hetta upp smör i panna på medelvärme. Lägg i äpple, ingefära och müsli. Fräs utan att bränna tills äpplet mjuknat.

  3. Fördela äppelfräset i portionsglas. Toppa med vaniljkula och skivad frukt.

Kockens kommentar

Granola är en form av müsli bestående rostade veteflingor, nötter, honung m.m. t.ex ris och torkad frukt.

Fler recept inom Helstekt fläskfilémeny

Liknande recept som Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass