Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 1
Recept: 921 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 66%
Sås:
Katrinplommon 50.0 gram 14%
Äpple syrligt 0.5 styck 2%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Vatten 1.5 dl 0%
Tillbehör:
Aubergine 2.0 styck 16%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Putsa fläskfilé fri från senor. Salta och peppra. Sätt ugn på 175°C.
- Hetta upp matfett i stekgryta på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Stick in en termometer till mitten av köttet. Efterstek i ugn i 10-15 minuter, till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.
- Skiva aubergine. Lägg i ungsäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn i cirka 30 minuter.
- Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter.
- Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.
Fler recept inom Helstekt fläskfilémeny
Liknande recept som Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsgranola med äpple och vaniljglass
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan