Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1088 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 300.0 gram 50%
Kesella naturell 1.0 dl 14%
Stilton } 100.0 gram 36%
Ärtskott %
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär laxen (utan skinn) i portionsbitar. Halvera bitarna på mitten.
- Blanda Kesella med mögelosten.
- Lägg en klick "kesellaost" på en laxhalvan och lite ärtskott. Lägg på den andra laxhalvan.
- Hetta upp grillpanna på högsta värmen och halstra laxbitarna 1-2 minuter på var sida. 1 minut = lätt rå innuti. Låt kallna.
- För varm lax se kommentar.
Kockens kommentar
Önskas rätten varm: Sätt ugnen på 200°C. Sätt in fisken i ugnen i 5 minuter, efter halstring 1 minut på var sida.
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Mickes ljumma eller varma stiltonlax
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef