Mickes ljumma eller varma stiltonlax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mickes ljumma eller varma stiltonlax

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 3

Laxfilé färsk

300.0 

gram

Kesella naturell

1.0 

dl

Stilton }

100.0 

gram

el. annan blåmögelost

 

 

Ärtskott

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1088 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 16%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 300.0 gram 50%

Kesella naturell 1.0 dl 14%

Stilton } 100.0 gram 36%

el. annan blåmögelost 0%

Ärtskott %

Tillagning (15 min )

  1. Skär laxen (utan skinn) i portionsbitar. Halvera bitarna på mitten.

  2. Blanda Kesella med mögelosten.

  3. Lägg en klick "kesellaost" på en laxhalvan och lite ärtskott. Lägg på den andra laxhalvan.

  4. Hetta upp grillpanna på högsta värmen och halstra laxbitarna 1-2 minuter på var sida. 1 minut = lätt rå innuti. Låt kallna.

  5. För varm lax se kommentar.

Kockens kommentar

Önskas rätten varm: Sätt ugnen på 200°C. Sätt in fisken i ugnen i 5 minuter, efter halstring 1 minut på var sida.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Mickes ljumma eller varma stiltonlax