Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 400.0 gram 56%
Strösocker 4.0 msk 18%
Salt 3.0 msk 0%
Garam masala 1.0 msk 1%
Sås:
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 18%
Citronskal 1.0 styck 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Honung 1.0 msk 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (24 tim )
- Blanda socker, salt och garam masala. Klappa in laxen med blandningen. Ställ i kyl i ett dygn.
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i 1 timme.
Kockens kommentar
Smakar man på Garam Masala så känner man igen de juliga kryddorna, därför är den toppen till laxen. Ett litet tips är att prova den på äppelpajen också, blir lite sting.
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef