Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé färsk

500.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Grädde

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Tillbehör:

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 188 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 500.0 gram 49%

Äggula 4.0 styck 11%

Dill 1.0 knippe 1%

Grädde 2.0 dl 39%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 0%

Bakplåtspapper %

 

Tillbehör:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200oC.

  2. Skinna av laxen och skär i bitar.

  3. Lägg lax och äggulor i en matmixer, mixa hastigt. Tillsätt dill, grädde, salt och peppar, mixa tills alla ingredienser blandat sig.

  4. Klä en mindre brödform med bakplåtspapper eller smöra och ströbröa formen. Lägg i laxsmeten.

  5. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Laxpaté med dill