Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 49%
Äggula 4.0 styck 11%
Dill 1.0 knippe 1%
Grädde 2.0 dl 39%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 0%
Tillbehör:
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200oC.
- Skinna av laxen och skär i bitar.
- Lägg lax och äggulor i en matmixer, mixa hastigt. Tillsätt dill, grädde, salt och peppar, mixa tills alla ingredienser blandat sig.
- Klä en mindre brödform med bakplåtspapper eller smöra och ströbröa formen. Lägg i laxsmeten.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Laxpaté med dill
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef