Annes julinspirerade halstrade gladlax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes julinspirerade halstrade gladlax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödlök

1.0 

styck

Ingefära

2.0 

cm

Smör+olja till stekning

 

 

 

Rött vin

1.0 

dl

Balsamvinäger röd }

0.5 

dl

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Sirap ljus

1.0 

msk

Stjärnanis

1.0 

styck

Grönkål färsk ansad

40.0 

gram

 

Laxfilé färsk

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0

Recept: 852 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 152 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödlök 1.0 styck 7%

Ingefära 2.0 cm 2%

Smör+olja till stekning 0%

 

Rött vin 1.0 dl 9%

Balsamvinäger röd } 0.5 dl 7%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Sirap ljus 1.0 msk 8%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Grönkål färsk ansad 40.0 gram 2%

 

Laxfilé färsk 300.0 gram 64%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva rödlök. Skala och finhacka eller finriv ingefära. Skär laxen i portionsbitar utan skinn.

  2. Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.

  3. Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.

  4. Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.

  5. Hetta upp grillpanna på högsta värme och halsta laxen (utan matfett) 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).

  6. Lägg upp laxen och rödlöksröran över.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Annes julinspirerade halstrade gladlax