Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 1
Recept: 916 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé färsk 240.0 gram 47%
Strösocker 3.0 msk 19%
Salt 2.0 msk 0%
Garnering:
Grönkålsstjälk 1.0 stjälk 20%
Mango 100.0 gram 6%
Papaya färsk 100.0 gram 4%
Lönnsirap 1.0 msk 5%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skiva laxen. Klappa in socker och salt i fiskköttet. Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.
- Finstrimla grönkål. Skala och fintärna mango, papaya.
- Pensla laxen med lönnsirap. Strö garnering över.
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef