Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

240.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Salt

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Grönkålsstjälk

1.0 

stjälk

Mango

100.0 

gram

Papaya färsk

100.0 

gram

Lönnsirap

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Draught

Portertyp (stout)
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 1

Recept: 916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 236 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 240.0 gram 47%

Strösocker 3.0 msk 19%

Salt 2.0 msk 0%

 

Garnering:

Grönkålsstjälk 1.0 stjälk 20%

Mango 100.0 gram 6%

Papaya färsk 100.0 gram 4%

Lönnsirap 1.0 msk 5%

Tillagning (30 min )

  1. Skiva laxen. Klappa in socker och salt i fiskköttet. Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.

  2. Finstrimla grönkål. Skala och fintärna mango, papaya.

  3. Pensla laxen med lönnsirap. Strö garnering över.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)