Snabbgravad lax (till buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabbgravad lax (till buffé)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner >: 12

Laxsida färsk

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Salt

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Peppar

 

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Hof

Ljus medium lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 99 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 1.0 styck 89%

Strösocker 0.5 dl 9%

Salt 0.5 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Dill 1.0 knippe 1%

Peppar 0%

 

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Laxen kan vara färsk eller fryst. Se kommentar. Tina fryst fisk.

  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.

  3. Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Läs mer > klicka på Rå fisk i ingredienslistan.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Snabbgravad lax (till buffé)