Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

500.0 

gram

Lax gravad

300.0 

gram

Äggula

3.0 

styck

Potatismjöl

1.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Elephant

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 262 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 500.0 gram 33%

Lax gravad 300.0 gram 20%

Äggula 3.0 styck 6%

Potatismjöl 1.0 msk 1%

Vispgrädde 3.0 dl 40%

Salt och peppar 0%

Smör normalsaltat 0%

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Skär den färska laxen i bitar. Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet.

  2. Sätt på ugnen på 175°C och smöra en patéform.

  3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.

  4. Fyll en långpanna med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

  5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.

PASSAR TILL

Basilika sås

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Laxpaté