Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxsida färsk

400.0 

gram

 

Lag:

 

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Vatten

1.0 

liter

Salt

3.0 

tsk

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Dill

3.0 

kvistar

 

Sås:

 

Majonnäs äkta

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Gräslök

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2137 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 34%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 150 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 400.0 gram 34%

 

Lag:

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk Äts ej

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 3.0 tsk Äts ej

Vitvinsvinäger 2.0 msk Äts ej

Dill 3.0 kvistar Äts ej

 

Sås:

Majonnäs äkta 2.0 dl 64%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Tillagning (24 tim )

  1. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i en låg vid panna.

  2. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå över laxen. Sätt pannan på spisen på svag värme. Stick in en termometer i fisken. Värm till 45°C innertemperatur. Låt kallna i lagen.

  3. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs