Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2137 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 34%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 400.0 gram 34%
Lag:
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk Äts ej
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 3.0 tsk Äts ej
Vitvinsvinäger 2.0 msk Äts ej
Dill 3.0 kvistar Äts ej
Sås:
Majonnäs äkta 2.0 dl 64%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (24 tim )
- Skär laxen i portionsbitar. Lägg i en låg vid panna.
- Koka upp ingredienserna till lagen. Slå över laxen. Sätt pannan på spisen på svag värme. Stick in en termometer i fisken. Värm till 45°C innertemperatur. Låt kallna i lagen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen. Servera.
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef