Renskavslasagne med feta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Renskavslasagne med feta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Renskav

240.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Svamp färsk

100.0 

gram

Tomater

5.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Fetaost

200.0 

gram

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 355 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 240.0 gram 15%

Gul lök 1.0 styck 3%

King solo vitlök 1.0 styck 1%

el. vitlöksklyftor 0%

Svamp färsk 100.0 gram 1%

Tomater 5.0 styck 4%

Olivolja 2.0 msk 11%

Fetaost 200.0 gram 29%

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 35%

Salt och peppar 0%

 

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Finstrimla renskav.
    Skala och finhacka lök och vitlök.
    Grovhacka svamp och tomater.

  2. Hetta upp olja i en kastrull.
    Lägg i skav, lök och vitlök.
    Fräs i cirka 2 minuter. Rör om.

  3. Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till.
    Tillsätt tomathacket. Salta och peppra.
    Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
    Sätt ugnen på 175°C.

  4. Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.

  5. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Renskavslasagne med feta