Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2031 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Renskav 240.0 gram 15%
Gul lök 1.0 styck 3%
King solo vitlök 1.0 styck 1%
Svamp färsk 100.0 gram 1%
Tomater 5.0 styck 4%
Olivolja 2.0 msk 11%
Fetaost 200.0 gram 29%
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 35%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Finstrimla renskav.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Grovhacka svamp och tomater. - Hetta upp olja i en kastrull.
Lägg i skav, lök och vitlök.
Fräs i cirka 2 minuter. Rör om. - Tillsätt svamp och fräs i 2 minuter till.
Tillsätt tomathacket. Salta och peppra.
Låt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
Sätt ugnen på 175°C. - Täck botten på en ugnssäker form med renskavsblandningen. Täck över med lasagneplattor. Häll på lite renskav igen och smula ner fetaost. Upprepa tills skaven tagit slut. Toppen skall bestå av skavröra.
- Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Renskavslasagne med feta
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan