Lägg till ingredienser

Sats: 1

Smör el. margarin

100.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Strösocker

2.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Vetemjöl

1.3 

liter

 

Tillbehör:

 

Ägg

 

 

Vallmofrön

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 3851

GBR (GI) / port: 276

Recept: 3851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1446 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 19%

Mjölk 5.0 dl 8%

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Strösocker 2.0 tsk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 1.3 liter 71%

 

Tillbehör:

Ägg 0%

Vallmofrön 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).

  2. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).

  3. Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.

    1 sats ger 25-30 bullar.

Kockens kommentar

Fler recept inom Brödtugg

Liknande recept som Rosenbröd