Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 55

GBR (GI) / port: 3
Recept: 166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Björnbär frysta osockrade 250.0 gram 88%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 5%
Sambal badjak } 2.0 tsk 4%
Lime färskpressad 0.5 styck 4%
Salt 0%
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala vitlök.
- Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.
Kockens kommentar
Passar som dippsås eller som tillbehör till smakrik mat av nöt eller vilt och grönsaksrätter.
Passar till
Fler recept inom Mörka såser, skysåser
Liknande recept som Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Jus lié, avredd sky
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sås av steksky
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan