Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 59
 
    
                Kcal / portion: 55
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Björnbär frysta osockrade 250.0 gram 88%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 5%
Sambal badjak } 2.0 tsk 4%
Lime färskpressad 0.5 styck 4%
Salt 0%
Kockskolan:
Om dippsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala vitlök.
- Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.
Kockens kommentar
Passar som dippsås eller som tillbehör till smakrik mat av nöt eller vilt och grönsaksrätter.
Passar till
Fler recept inom Mörka såser, skysåser
Liknande recept som Smakstark björnbärssalsa, björnbärssås
- 
                
                    Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsåsTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Jus lié, avredd skyTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärningTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fondTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssåsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mannerströms rödvinssås ¤Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström 
- 
                
                    Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssåsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssåsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffelSvårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Sås av stekskyTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              