Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 86

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3086 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Sojadryck/sojamjölk 2.5 dl 3%
Vatten 2.5 dl 0%
Olivolja 1.0 msk 4%
Dinkelmjöl fint 9.0 dl 62%
Salt 1.0 krm 0%
Pizzasås 4.0 dl 17%
Hårdost 100.0 gram 12%
Vallmofrön 1.0 msk 2%
Muffinsformar (papper) 36.0 st små %
Kockskolan:
Om tomatsåser > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Värm sojadrycken till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke. Häll på sojadryck, rör om så att jästen löses upp.
- Tillsätt olja, salt och merparten av mjölet. Spar en del till utbakning. Blanda väl tills degen släpper från bunkens kanter. Lägg på en duk och låt jäsa i 40 minuter.
- Tillaga pizzasås enligt kommentar nedan eller använd inköpt pizzasås.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord till en avlång rektangel. Smeta på ett tunt lager tomatsås över hela ytan. Riv hårdost och strö över.
- Rulla ihop på längden. Skär i 3 cm bitar. Lägg i pappersformar. Strö över vallmo. Lägg på en duk och låt jäsa cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kockens kommentar
Tomatsås till 1 sats pizzabullar: 2 msk olivolja, 0,5 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 1 burk krossade tomater, 1 tsk salt, 1 msk honung, peppar. Skala lök och stek den lätt i olja. Tillsätt övrigt och låt sjuda i 30 minuter. Pizzasås är en tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Pizzabullar utan laktos och socker
-
Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia