Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 37%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Svarta bönor konserv 100.0 gram 4%
Bulgur gryn 3.0 dl 33%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Hallon till garnering 2.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.
Riv gult skal av citronen. - Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.
Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.
Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.
Sätt in i ugnen i 30 minuter. - Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
- Skiva kyckling och lägg över.
Ringla över lite olivolja. Salta?
Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.
PASSAR TILL
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Citrus- och kycklingsallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan