Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0
Recept: 6558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 25%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvfärs 1.0 kilo 28%
Äggula 10.0 styck 8%
Vispgrädde 1.0 liter 55%
Ströbröd 2.0 dl 7%
Smör till stekning 2.0 msk 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda färs med äggulor och grädde.
Smeten skall vara ganska lös.
Salta och peppra. - Häll ut ströbröd på en tallrik.
Rulla färsen till små köttbullar.
Skölj händerna i vatten emellanåt.
Rulla bullarna i ströbrödet. - Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked.
Kockens kommentar
Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Enligt det klassiska receptet skall man hyvla över en tunn skiva smör, vilket dock blir lite väl fett.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Wallenbergare baby (till buffé)
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan