Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quinoa röd 5.0 dl 43%
Quinoa gulvit 2.5 dl 21%
Grön minisparris 400.0 gram 3%
Parmesan 200.0 gram 21%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Mangoldskott 50.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 11%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj quinoan. Koka den på svag värme under lock i lättsaltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet och låt svalna.
- Skär ner sparrisen i mindre bitar. Hetta upp olja i en panna och fräs sparrisen hastigt.
- Riv parmesan och blanda med quinoa. Blanda med rucola , sparris och mangold. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Blanda. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar till all slags mat på samma sätt som ris. Kan även fungera som lättsam ensamrätt varvid portionsmängden bör dubbleras. Fungerar även bra på buffébordet.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Röd-vit quinoasallad med parmesan och grön sparris
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan