Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Sparrisbruschetta
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 200
Kcal / portion: 201
GBR (GI) / port: 8
Recept: 804 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grön sparris färsk 8.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 12%
Rågsiktsbröd 4.0 skivor 66%
Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 4.0 skivor 15%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär bort nederdelen på sparrisen om den är hård och skär resten i små bitar. Skala och finhacka vitlök.
- Hetta upp smör i panna och fräs vitlök och sparris någon minut utan att bränna. Salta och peppra.
- Lägg fräset på nybakat rågsiktsbröd. Toppa med en tunn skiva skinka.
Kockens kommentar
Bruschetta (ital. bruscare = rosta), med ursprung från Toscana i Italien, är egentligen rostat vitlöksbröd, som förr användes för att avsmaka säsongens olivolja. Numera ett samlingsnamn för vitlöksbröd med allehanda pålägg.
Passar till
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Sparrisbruschetta
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan