Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

8.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Rågsiktsbröd

4.0 

skivor

Tvärnöskinka lufttorkad ¤

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 201

GBR (GI) / port: 8

Recept: 804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 8.0 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 12%

Rågsiktsbröd 4.0 skivor 66%

Tvärnöskinka lufttorkad ¤ 4.0 skivor 15%

Salt och peppar 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skär bort nederdelen på sparrisen om den är hård och skär resten i små bitar. Skala och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp smör i panna och fräs vitlök och sparris någon minut utan att bränna. Salta och peppra.
  3. Lägg fräset på nybakat rågsiktsbröd. Toppa med en tunn skiva skinka.

Kockens kommentar

Bruschetta (ital. bruscare = rosta), med ursprung från Toscana i Italien, är egentligen rostat vitlöksbröd, som förr användes för att avsmaka säsongens olivolja. Numera ett samlingsnamn för vitlöksbröd med allehanda pålägg.

Passar till

Soppa t.ex. nässelsoppa

Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar

Liknande recept som Sparrisbruschetta