Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Rucolasallat

100.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Parmesan

50.0 

gram

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Majsmjöl

1.0 

msk

Pinjenötter

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 323 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 25%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Parmesan 50.0 gram 10%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 7%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%

Strösocker 0.5 msk 2%

Olivolja 0.5 dl 21%

Majsmjöl 1.0 msk 1%

Pinjenötter 1.0 dl 23%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Förberedelser: Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.

  2. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 min. Sila av vattnet och låt dem svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.

  3. Glazé: Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.

  4. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.

  5. Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika. Servera.

Kockens kommentar

Denna rätt ingår i Rent a Chefs höstmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Rödbetscarpaccio

Huvudrätt: Rosmarinsdoftande lammrygg

Efterrätt: Karamelliserade äpplen

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé