
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 25%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Parmesan 50.0 gram 10%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 7%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%
Strösocker 0.5 msk 2%
Olivolja 0.5 dl 21%
Majsmjöl 1.0 msk 1%
Pinjenötter 1.0 dl 23%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Förberedelser: Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 min. Sila av vattnet och låt dem svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
- Glazé: Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
- Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
- Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs höstmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan