Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 250.0 gram 37%
Inlagd sill 200.0 gram 38%
Tomater 2.0 styck 3%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Rödlök 0.5 styck 3%
Äggula 4.0 styck 17%
Svartpeppar 0%
Endivsallat 1.0 huvud 2%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Tvätta äggskalen rena av hygiensskäl om de skall användas som på bilden, eller lägg på äggulan utan skal.
- Förväll tomaterna (1 minut i kallt vatten). Skölj i kallt vatten och dra av skalet. Gröp ur det mjuka innanmätet. Fintärna det fasta köttet.
- Skala och riv ingefära. Skala och finhacka lök. Fintärna lax och sill.
- Blanda allt hack och tärnat. Lägg upp portionsvis på tallrik. Knäck ägg och placera en äggula per tallrik. Garnera med endivblad. Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Havstartar på lax och sill (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan