För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsfylld paprika på turkiskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd/gul/orange

4.0 

st stora

Matolja till stekning

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Purjolök

0.3 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Krossade tomater

400.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 689 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd/gul/orange 4.0 st stora 7%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

 

Fyllning:

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 29%

Morot 2.0 styck 3%

Purjolök 0.3 styck 1%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 4.0 dl 46%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skär av ett lock på paprikorna.
    Rensa bort kärnhuset.
    Skala och riv morötter.
    Ansa och skiva purjolök.
    Skala och skiva/hacka vitlök.
    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter.
  3. Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.
  4. Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra.
  5. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

Kockens kommentar

Att laga paprika fylld med färs är klassisk rätt från Turkiet, som spritt sig över världen.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Färsfylld paprika på turkiskt vis