Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Paprika röd/gul/orange 4.0 st stora 7%
Matolja till stekning 2.0 msk 9%
Fyllning:
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 29%
Morot 2.0 styck 3%
Purjolök 0.3 styck 1%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 4.0 dl 46%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Beatrice, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär av ett lock på paprikorna.
Rensa bort kärnhuset.
Skala och riv morötter.
Ansa och skiva purjolök.
Skala och skiva/hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C. - Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter.
- Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.
- Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra.
- Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Kockens kommentar
Att laga paprika fylld med färs är klassisk rätt från Turkiet, som spritt sig över världen.
Passar till
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Färsfylld paprika på turkiskt vis
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan