Sichuanpepprig fiskgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sichuanpepprig fiskgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödingfilé

250.0 

gram

Laxfilé färsk

150.0 

gram

Tonfiskfilé

200.0 

gram

Räkor skalade

125.0 

gram

Havskräftor kokta

4.0 

styck

 

Sötpotatis

400.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Sichuanpeppar

1.0 

tsk

el. svartpeppar

2.0 

krm

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så bräseras fisk >

 

 

Om grytor >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2210 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 414 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödingfilé 250.0 gram 17%

Laxfilé färsk 150.0 gram 12%

Tonfiskfilé 200.0 gram 12%

Räkor skalade 125.0 gram 6%

Havskräftor kokta 4.0 styck 9%

 

Sötpotatis 400.0 gram 12%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%

el. svartpeppar 2.0 krm 0%

Torrt vitt vin 0.5 dl 2%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Vatten 1.0 dl 0%

Creme fraiche 1.0 dl 15%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

 

Kockskolan:

Så bräseras fisk > Äts ej

Om grytor > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skär fisken i stora tärningar. Skala räkor. Skala sötpotatis och skär i cm-stora bitar. Ansa paprika, skala lök och vitlök, samt strimla detta.
  2. Hetta upp matfett i stekkastrull och fräs lök, paprika potatis i några minuter utan att bränna. Rör om. Strö över sichuanpeppar.
  3. Tillsätt vin, vatten+fond och crčme fraiche. Låt småkoka i 5-10 minuter. Viktigt att potatisen inte blir för mjuk.
  4. Lägg i fiskbitarna och låt puttra i 5 minuter under lock. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera med kräftor.

Kockens kommentar

Sichuanpeppar är fröna från ett litet rönnbärsliknande träd i Kina eller Japan (=sansho). Trädet är inte släkt med vanlig peppar. Smaken är som en blandning mellan citrongräs och svartpeppar. Kryddan är inte direkt het i smaken.

Tillhörande recept

Hemkokta havskräftor

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Sichuanpepprig fiskgryta