Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttrester (nötkött e.d)

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vita bönor i tomatsås burk

800.0 

gram

Salladslök

5.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttrester (nötkött e.d) 500.0 gram 44%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vita bönor i tomatsås burk 800.0 gram 51%

Salladslök 5.0 styck 2%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala gul lök och skär den i halvstora bitar.
    Skär köttet i bitar/tärningar.

  2. Värm upp matfett i stekpanna på medel-värme och stek löken glansig i ca 5 min.
    Lägg i köttbitarna efter halva tiden, så att de blir varma. Rör om några gånger.

  3. Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Häll i kött och lök och värm ett par minuter, så att allt blir varmt.

  4. Skär salladslök i tunna skivor.
    Hacka persilja. Ta av kastrullen.
    Rör ner löken och strö över persilja.
    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

En enkel rätt att ta tillvara på överblivna köttrester. Stek inte köttet för länge, för då blir det gärna hårt. Finns inte rester, stek då tärnat färskt kött på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Exkludera kött om så önskas, men öka då övriga mängder.

PASSAR TILL

Vitt matbröd

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Bönpytt