Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Köttrester (nötkött e.d) 500.0 gram 44%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vita bönor i tomatsås burk 800.0 gram 51%
Salladslök 5.0 styck 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala gul lök och skär den i halvstora bitar.
Skär köttet i bitar/tärningar. - Värm upp matfett i stekpanna på medel-värme och stek löken glansig i ca 5 min.
Lägg i köttbitarna efter halva tiden, så att de blir varma. Rör om några gånger. - Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Häll i kött och lök och värm ett par minuter, så att allt blir varmt.
- Skär salladslök i tunna skivor.
Hacka persilja. Ta av kastrullen.
Rör ner löken och strö över persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
En enkel rätt att ta tillvara på överblivna köttrester. Stek inte köttet för länge, för då blir det gärna hårt. Finns inte rester, stek då tärnat färskt kött på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Exkludera kött om så önskas, men öka då övriga mängder.
PASSAR TILL
Fler recept inom Gröna rätter
Liknande recept som Bönpytt
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapsgriljerad Quorn-filé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Enkel pastapanna med quorn
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Quorn fullkornslasagne med fetaost och oliver
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Saffransdoftande Quorn-bitar med fänkål och äpple
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pernilla
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan