Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw

Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Quorn färs }

600.0 

gram

Ströbröd

6.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Ägg

6.0 

styck

Sojasås

1.0 

msk

Kryddpeppar mald

2.0 

krm

Kryddnejlika mald

2.0 

krm

Salt

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Rödbeta

1.0 

styck

Vitkål ansad

2.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Yoghurt turkisk

1.0 

dl

Majonnäs fettfri, färdig

2.0 

dl

Senap svensk

1.0 

msk

Kummin mald

0.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Pripps Blå

Ljus medium lager
Pris: 9 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2396 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Quorn färs } 600.0 gram 26%

Ströbröd 6.0 msk 8%

Vatten 1.0 dl 0%

Ägg 6.0 styck 16%

Sojasås 1.0 msk 0%

Kryddpeppar mald 2.0 krm 0%

Kryddnejlika mald 2.0 krm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Rödbeta 1.0 styck 2%

Vitkål ansad 2.0 dl 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Yoghurt turkisk 1.0 dl 5%

Majonnäs fettfri, färdig 2.0 dl 7%

Senap svensk 1.0 msk 1%

Kummin mald 0.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 28%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Kock: Lauritzon

Uppdragsgivare: Quorn

Tillagning (30 min )

  1. Skala rödbeta och lök. Strimla eller riv detta fint. finstrimla även vitkål t.ex. med en potatisskalare. Blanda allt med youghurt, majonnäs och senap. Smaka av med kryddor.
  2. Blanda vatten, ströbröd och ägg. Låt svälla några minuter. Blanda med quornfärs och kryddor. Forma färsen till små biffar.
  3. Stek försiktigt i stekpanna med matfett på medelvärme i några minuter på var sida.

Kockens kommentar

Biffarna kan också tillagas i ugn på 225°C i 20 minuter.

Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halv­fabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw