
Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn färs } 600.0 gram 26%
Ströbröd 6.0 msk 8%
Vatten 1.0 dl 0%
Ägg 6.0 styck 16%
Sojasås 1.0 msk 0%
Kryddpeppar mald 2.0 krm 0%
Kryddnejlika mald 2.0 krm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Rödbeta 1.0 styck 2%
Vitkål ansad 2.0 dl 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Yoghurt turkisk 1.0 dl 5%
Majonnäs fettfri, färdig 2.0 dl 7%
Senap svensk 1.0 msk 1%
Kummin mald 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 28%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Tillagning (30 min )
- Skala rödbeta och lök. Strimla eller riv detta fint. finstrimla även vitkål t.ex. med en potatisskalare. Blanda allt med youghurt, majonnäs och senap. Smaka av med kryddor.
- Blanda vatten, ströbröd och ägg. Låt svälla några minuter. Blanda med quornfärs och kryddor. Forma färsen till små biffar.
- Stek försiktigt i stekpanna med matfett på medelvärme i några minuter på var sida.
Kockens kommentar
Biffarna kan också tillagas i ugn på 225°C i 20 minuter.Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halvfabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon