Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 1295

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat fryst 200.0 gram 3%
Bacon som lättsteks } 200.0 gram 43%
Gul lök 1.0 styck 4%
Creme fraiche 2.0 dl 50%
Peppar 0%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och finhacka lök. Strimla bacon.
- Fräs lök och bacon i panna på medelhög värme tills det fått färg. Häll bort fettet.
- Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Variera ingredienser efter egen smak, till exempel med grönsaksinblandning eller kryddor. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan