Baconfyllning till piroger, pajer o.d.

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Baconfyllning till piroger, pajer o.d.

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Spenat fryst

200.0 

gram

Bacon som lättsteks }

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Smör och/el. matolja

 

 

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 1295

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1295 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 735 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat fryst 200.0 gram 3%

Bacon som lättsteks } 200.0 gram 43%

Gul lök 1.0 styck 4%

Creme fraiche 2.0 dl 50%

Smör och/el. matolja 0%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och finhacka lök. Strimla bacon.
  2. Fräs lök och bacon i panna på medelhög värme tills det fått färg. Häll bort fettet.
  3. Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med peppar.
  4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.

Kockens kommentar

Variera ingredienser efter egen smak, till exempel med grönsaksinblandning eller kryddor. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Pirog med jäsdeg

Rågpiroger

Piroger med pajdeg

Fler recept inom Fyllningar

Liknande recept som Baconfyllning till piroger, pajer o.d.