Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1481 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quorn filéer } 300.0 gram 17%
Paprika gul 1.0 styck 2%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 5.0 styck 5%
Marinad:
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Olivolja 3.0 msk 23%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Honung flytande 2.0 tsk 3%
Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%
Tillbehör:
Tagliatelle färsk 400.0 gram 36%
Parmesan nyriven 1.0 dl 11%
Kock: C. Perelli
Uppdragsgivare: Quorn
Tillagning (1 tim )
- Tina quornfiléerna.
- Ansa och hacka paprika. Strimla torkade tomater. Skala och finhacka vitlök. Ansa och finhacka chilirukt. Pressa citronsaft. Repa av rosmarinblad.
- Marinering: Vispa ihop ingredienserna. Salta och peppra. Lägg i quornfiléer, paprika och tomater. Låt stå i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Lägg ut filéer+marinad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn i cirka 10 minuter, tills grönsakerna blivit gyllenbruna.
- Lägg upp och riv parmesan över.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Quorn Filé Diavolo med färsk pasta ¤
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon