Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 0
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Sötmandelkärna 150.0 gram 96%
Paprika röd 0.5 styck 2%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Tomater 0.5 styck 1%
Saffran 0.5 förp. 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Hårt bröd 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skålla mandel (koka 1 minut) och skölj den hastigt i kallt vatten. Skala mandeln (tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna).
- Ansa paprika, ta bort det vita. Skala och skiva vitlöken.
- Häll allt utom citronen i en mixer. Tillsätt pressad citron. Lättsalta. Mixa till lagom konsistens.
- Serveras på hårt bröd.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Saffran- och mandelkräm (smörgåspålägg)
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan