Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blå kongo 4.0 st små 24%
Grönkål färsk ansad 200.0 gram 14%
Äpple utan skal 1.0 styck 11%
Fetaost 100.0 gram 51%
Salt 0%
Citronjuice 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och klyfta potatisen. Stek potatisen i panna på medelhög värme med olivolja i 5 minuter. Salta lätt.
- Riv grönkålen i mindre bitar. Kärna ur och klyfta äpple. Dela fetaosten i bitar.
- Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
- Vänd ner feta och ta av från plattan. Lägg upp och pressa citron över.
Kockens kommentar
Passar bäst till allehanda kötträtter.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta (tillbehör)
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan