Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blå kongo

4.0 

st små

Grönkål färsk ansad

200.0 

gram

Äpple utan skal

1.0 

styck

Fetaost

100.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

Citronjuice

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2

Recept: 578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Blå kongo 4.0 st små 24%

Grönkål färsk ansad 200.0 gram 14%

Äpple utan skal 1.0 styck 11%

Fetaost 100.0 gram 51%

Olivolja till stekning 0%

Salt 0%

Citronjuice 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och klyfta potatisen. Stek potatisen i panna på medelhög värme med olivolja i 5 minuter. Salta lätt.

  2. Riv grönkålen i mindre bitar. Kärna ur och klyfta äpple. Dela fetaosten i bitar.

  3. Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut. 

  4. Vänd ner feta och ta av från plattan. Lägg upp och pressa citron över.

Kockens kommentar

Passar bäst till allehanda kötträtter.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Grönkålssallad blå kongo med äpple och feta (tillbehör)