Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1595 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 16%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Päron färsk 2.0 styck 8%
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 79%
Ägg 1.0 styck 4%
Kolasås färdig 2.0 msk 8%
eller %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Dela päronen på mitten. Ta bort kärnhus.
Skiva päronet som på bilden, dvs så att skivorna fortfarande sitter ihop. - Ta ut runda smördegsplättar, ca 10 cm i diameter. Använd t.ex. en kakplåtform med taggad kant. Vispa upp ett ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegen.
- Lägg de runda smördegsplattorna på ett ugnsgaller och de halva päronen ovanpå.
Sätt in mitt i ugnen och baka 20-25 min. - Laga under tiden sås, eller värm gärna färdiglagad kolasås.
- Ta ut tarteletterna och servera dem varma, ljumma eller kalla med varm eller kall sås.
Kockens kommentar
En variant är att byta ut päronet mot äpple.
PASSAR TILL
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Pärontartelette med kolasås (efterrätt)
-
Äppelpaj (smulpaj)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mangosorbet (efterrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vit chokladmousse med kiwisås ¤
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kaffe-, chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Chokladtartelette (efterrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan