Chokladsås (fr. sauce au chocolat) är en mer eller mindre trögt flytande efterrättssås. Innehåller socker, smör, kakao, grädde/mjölk/skummjölkspulver, vegetabiliska oljor, aromater, salt och emulgeringsmedel i varierande grad. Inblandning med nötter kan också förekomma. Även chokladkräm kan förekomma i handeln. Det är enkelt att tillaga sin egen chokladsås. Läs mer > Om chokladsås.
SÅ ANVÄNDS CHOKLADSÅS
Chokladsås används varm eller kall till allehanda efterrätter som glass och maränger, ibland som smaksättare av maträtter. Choklamkräm används som glasyr av bakverk eller som fyllning i tårtor.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Läs mer
Recept med Färdig chokladsås, chokladkräm
Det finns 8 recept med Färdig chokladsås, chokladkräm
- 
                
                    Cola Float, Coke FloatTid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Schweiziska maräng, sega marängkakorTid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mini chokladsemlaTid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pärontartelette med kolasåsTid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Banana SplitTid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gräddiga mandelmusslorTid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Amerikanska blåbärspannkakorTid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara