Chokladsås (fr. sauce au chocolat) är en mer eller mindre trögt flytande efterrättssås. Innehåller socker, smör, kakao, grädde/mjölk/skummjölkspulver, vegetabiliska oljor, aromater, salt och emulgeringsmedel i varierande grad. Inblandning med nötter kan också förekomma. Även chokladkräm kan förekomma i handeln. Det är enkelt att tillaga sin egen chokladsås. Läs mer > Om chokladsås.
SÅ ANVÄNDS CHOKLADSÅS
Chokladsås används varm eller kall till allehanda efterrätter som glass och maränger, ibland som smaksättare av maträtter. Choklamkräm används som glasyr av bakverk eller som fyllning i tårtor.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Läs mer
Recept med Färdig chokladsås, chokladkräm
Det finns 8 recept med Färdig chokladsås, chokladkräm
-
Cola Float, Coke Float
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare:
-
Schweiziska maräng, sega marängkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mini chokladsemla
Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pärontartelette med kolasås
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Banana Split
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikanska blåbärspannkakor
Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan